Γερμανική συνταγή κέικ

Advertisement

Υλικό (φλιτζάνι 200 ​​ml)

5 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πουντερ,
1 ποτήρι αλεύρι,
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ,
2 συσκευασίες βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας.

Κρέμα
600 γρ. κρέμα γαλακτος,
2 συσκευασίες Πουτίγκα Βανίλιας ανθος αραβοσίτου Γιώτης
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
100 γρ. φιλέ αμυγδάλων.

Εκτέλεση

Στο μπόλ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, xτυπήστε ελαφρά έως ότου να γίνει ένας αφρός λευκός.
Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπεικιν και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω την τόσο όμορφη ζύμη.


Σε ένα τσερκι 20-22 εκ που το έχω στρώσει με χαρτί ψησίματος αδειάζω το μείγμα 


Πάνω απο την ζύμη πασπαλίζω με περίπου 100 γραμμάρια φιλε αμυγδάλου


Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φούρνο.

Και αρχίζω να φτιάχνω την κρέμα.
Αδειάστε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος τα φακελάκια βανίλιας και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα αποτέλεσμα σε μια όμορφη πουτίγκα.

Βγάζω και το κέικ το αφήνω να κρυώσει έτσι μετά αφαιρώ αυτό το κέικ από το καλούπι με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Κόβουμε το κέικ εγκάρσια και οριζόντια σε δύο κομμάτια και τα ξεχωρίζω

Advertisement


Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και τα ανακατεύουμε να λιώσουν μαζι σε μία σάλτσα.


Απλώστε την σάλτσα στο πάνω μέρος του κέικ με τα αμύγδαλα.


Κόψτε το κομμάτι με την σάλτσα μελιού που μόλις απλώσαμε σε 8 κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.


Στο υπόλοιπο μισό κεικ (το κάτω μέρος) απλώνουμε την κρέμα

και καλύπτουμε με τα κομμάτια του πάνω μέρους το κέικ

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement