Υλικά

250 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
300 γρ. καρύδι, χοντροκομμένο
500 γρ. πρόβειο βούτυρο, λιωμένο
500 γρ. κανταΐφι
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καρύδι με το πρόβειο βούτυρο.

Συναρμολογούμε το κανταΐφι:
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε μια στρώση κανταΐφι και μια στρώση γέμιση καρυδιού.


Διπλώνουμε το φύλλο σε ρολό.

Ψήνουμε το κανταΐφι:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολά κανταΐφι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο πάνω από το κανταΐφι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Σιροπιάζουμε το κανταΐφι: Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το κανταΐφι να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Violetta Wilkin Vogiatzopoulou