Απολαύστε ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό με αυτό το εύκολο και γρήγορο γιαουρτοζελέ με ανανά. Ιδανικό για ζεστές μέρες, προσφέρει δροσιά και θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα είναι γεμάτο με την εξωτική γεύση του ανανά.

Υλικά:

2 φακελάκια ζελέ ανανά
2 ποτήρια (200γρ) ζεστό νερό
1 ποτήρι (200γρ) κρύο σιρόπι ανανά από την κομπόστα
1 ποτήρι (200γρ) γιαούρτι
1 ποτήρι (200γρ) κρύο γάλα
100γρ κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη
100γρ νερό
4 φέτες ανανά κομπόστα, κομμένες σε μικρά κομμάτια
(Προαιρετικά) τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
3 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίξτε τα 2 φακελάκια ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη ζελέ.
Προσθέστε το κρύο σιρόπι ανανά και ανακατέψτε ξανά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το κρύο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα ζελέ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη ζελατίνη στο ζεστό νερό. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, και μετά ρίξτε το στο μείγμα γιαουρτιού και ζελέ, ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέστε τα κομμάτια ανανά και (αν θέλετε) το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα. Σκεπάστε με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος.
Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή μέχρι να πήξει καλά.