Υλικά:
Γέμιση:
600-700 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
2 μέτρια κυδώνια, τριμμένα
2 μήλα, τριμμένα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. σούπας καρύδια, αλεσμένα
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μαύρες σταφίδες
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Φύλλο:
400 γρ. φύλλα κρούστας
Λάδι για το άλειμμα
Σιρόπι:
1 και 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας νερό
1/4 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε την τριμμένη κολοκύθα, τα κυδώνια και τα μήλα σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέστε την κανέλα, τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη και τις σταφίδες στο μείγμα κολοκύθας. Ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε την με λάδι.
Απλώστε ένα φύλλο πίτας, αλείψτε το με λάδι και τοποθετήστε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Αλείψτε και αυτό με λάδι και απλώστε ομοιόμορφα λίγη από τη γέμιση. Τυλίξτε το φύλλο σε ρολό με τη βοήθεια ενός λεπτού ξυλιού και τοποθετήστε το στο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείψτε τα ρολά με λάδι, κόψτε τα σε τέσσερα μέρη και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ενώ η πίτα κρυώνει, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά. Περιχύστε το κρύο γλυκό με το σιρόπι.
Αφήστε την πίτα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε την επόμενη μέρα.
H συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυτή η συνταγή για Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, είναι ιδανική για όσους θέλουν μία εύκολη και νόστιμη πίτα,
Η πλούσια γέμιση με κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά, τυλιγμένη σε μια αφράτη ζύμη, θα σας αφήσει άφωνους!
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
200 ml γάλα
120 ml ηλιέλαιο
400 γρ φέτα θρυμματισμένη
200 γρ ανθότυρο ή μανούρι θρυμματισμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα (στραγγισμένα σε σουρωτήρι με ½ κ.γ. αλάτι για 30′)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το αλεύρι.
Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το πράσο, τα κρεμμύδια, αλάτι και άφθονο πιπέρι.
Ανακατέψτε απαλά τα θρυμματισμένα τυριά.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε πάχος 1 εκ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Ακολουθήστε εδώ το home_cook_with_a_twist
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Υλικά:
- 500 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
- 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
- 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
- 200 γρ. ψητή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ. τριμμένο κασέρι
- 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση (για τη ζύμη)
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- Ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού σε νιφάδες