Διαφήμιση

Συστατικά:
3 kg φλούδα από καρπούζι
3 kg ζάχαρης
1 λίτρο νερού
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Παρασκευή:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το καρπούζι.
Κόψτε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρέστε το μεσαίο κόκκινο μέρος για να αφήσετε μόνο το φλοιό (με πολύ μικρή κόκκινη περιοχή). Κόψτε τις φλούδες σε μικρούς κύβους.
Ρίξτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε τους κύβους από καρπούζι. Αφήνεται να βράσει για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια χύστε το νερό, αφαιρέστε τους κύβους καρπουζιού, προσθέστε το φρέσκο ζεστό νερό, περιμένετε μέχρι να βράσει, και στη συνέχεια προσθέστε το καρπούζι, και αφήστε και πάλι να βράσει για λίγα λεπτά. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές (συνολικά 5 φορές). Την τελευταία φορά, πετάξτε το νερό και αφήστε τους κύβους καρπουζιου στην άκρη.

 Ρίξτε ένα λίτρο νερό στο δοχείο και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη με συνεχή ανακάτεμα. Όταν αρχίσει να βράζει, αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τους κύβους και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου μία ώρα ή έως ότου συμπυκνωθεί και θα πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Στο μισό χρόνο μαγειρέματος, προσθέστε το λεμόνι σε ροδέλες.
Όταν κρυώσει εντελώς την επόμενη μέρα, ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Διαφήμιση

Συμβουλή: Για 1 kg καρπούζι χρειάζεστε 1 κιλό ζάχαρης και ένα κιλό ζάχαρης χρειάζεται περίπου 350 ml νερού. Η διαδικασία μαγειρέματος καρπουζιού θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα αν έχετε πάντα αποθέματα ζεστού νερού. Ενώ το γλυκό μαγειρεύετε, ελέγχετε περιοδικά την πυκνότητα του σιροπιού.

Καλή Απόλαυση!

ΦΩΤΟ

Διαφήμιση


Διαφήμιση