Υλικά
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 βανίλια
Για τη βάση:
Φρυγανιές (όσες χρειαστούν)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
Το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
Για την σαντιγί:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
Φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη βανίλια. Βράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις στρώνουμε στη βάση του ταψιού, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να πήξει.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τις φρυγανιές.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις σιροπιασμένες φρυγανιές, καλύπτοντας την κρέμα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις φρυγανιές, στρώνοντας τις πανω από την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τελευταία στρώση φρυγανιών.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το αλεσμένο καβουρδισμένο φουντούκι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, για να παγώσει και να σφίξει.
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου