Γλυκό φράουλα
Απαραίτητα προϊόντα:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κουτ κιτρικό οξύ
Εκτέλεση
Οι φράουλες καθαρίζονται, πλένονται και πασπαλίζονται με ζάχαρη.
Μένουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Για το μαγείρεμα της μαρμελάδας πρέπει να έχετε μία ψθλη κασταρόλα, καθώς σχηματίζεται πολύς αφρός.
Την επόμενη μέρα θα παρατηρήσετε ότι οι φράουλες έχουν βγάλει λίγους από τους χυμούς τους.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
10 λεπτά αφού βράσει η μαρμελάδα, αφαιρούμε τις φράουλες και συνεχίζουμε να βράζουμε μόνο το σιρόπι, αφαιρώντας τον αφρό.
Μετά από περίπου 20-30 λεπτά, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ξανά σε πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το σιρόπι έχει ήδη πήξει.
Βάζουμε ένα πιατάκι στο ψυγείο να κρυώσει.
Ρίξτε μια σταγόνα σιρόπι στο κρύο πιάτο και προσδιορίστε αν σας ταιριάζει η πυκνότητα.
Εάν το σιρόπι είναι ακόμα πολύ αραιό, συνεχίστε το μαγείρεμα, αλλά προσέξτε το.
Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα, επιστρέφουμε τις φράουλες στο σιρόπι, προσθέτουμε το οξύ και μετά από 2-3 λεπτά
αφαιρούμε τη μαρμελάδα από την εστία.
Μπορείτε να ρίξετε τη μαρμελάδα καθώς είναι ζεστή σε στεγνά βάζα και αμέσως να κλείσετε και να τα γυρίσετε.
Καλή Επιτυχία