Γλυκό Ψυγείου κρέμα σοκολάτα

Συστατικά:

* 1 κουτί συμπυκνωμένου ζαχαρουχου γάλακτος
* 1 1/2 κουτί απλού γάλακτος
* 35 μπισκότα βανίλιας περίπου (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος τους)
* 85 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
* 1 1/2 φλιτζάνι απλό γάλα (για να λιώσει η σοκολάτα)
* 4 αυγά
* 180 ml κρέμα γάλακτος
* 85 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (για τρίψιμο από πάνω)

Παρασκευή:

1. Ζεσταίνετε το γάλα. Λίγο πριν βράσει, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει.
2. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε το συμπυκνωμένο γάλα, τους κρόκους και το κοινό γάλα (χρησιμοποιώντας το κουτι του συμπυκνωμένου γάλακτος για τη μέτρηση του κοινού γάλακτος).
3. Βάλτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει και ανακατευετε συνεχώς και γρήγορα με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει (όταν δείτε τις μεγάλες φυσαλίδες βγάλτε από την φωτιά). Συνεχίστε να ανακατεύετε περίπου 3 λεπτά έξω από τη φωτιά για να αποφύγετε την πήξη των κρόκων.
4. Ενώ το γάλα σοκολάτα έχει κρυώσει, βυθίστε τα σαβαγιαρ στο γάλα σοκολάτας και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος ενός ταψιού-πυρέξ 23cm X 30cm.

5. Ρίξτε την κρέμα (ζεστή, όχι καυτή) από το συμπυκνωμένο γάλα πάνω από τα σαβαγιαρ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.
6. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα σαβαγιαρ και βουρτσίστε στα από πάνω με την ζεστή σοκολάτα και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτα.
7. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να αφρατεψει και να γίνει μαρέγκα.
8. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και ενσωματώστε σταδιακά την μαρέγκα και χτυπάτε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να παρετε μία αφράτη σαντιγί.
9. Προσθέστε το μείγμα αυτό πάνω από την τελευταία στρώση σαβαγιαρ και τρίψτε τη μαύρη σοκολάτα από πάνω.
10. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 5 ή 6 ώρα στον καταψύκτη πριν το σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο πιάτο στρουντελ μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΓρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!