Η Γρανίτα λεμονιού ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Η κρυσταλλική υφή της, σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του λεμονιού και του λάιμ, την καθιστούν μια πραγματική απόλαυση.

Υλικά:

6 λεμόνια
2 λάιμ
100 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
Απόσταγμα λεμονιού (προαιρετικό)
750 γρ μικρός πάγος, για κοκτέιλ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100ml νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Στύβουμε καλά τα λεμόνια και τα λάιμ και ανακατεύουμε τον χυμό τους με τα υπόλοιπα 400ml κρύο νερό.
Συνδυάζουμε το κρύο σιρόπι με τον χυμό των φρούτων. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες απόσταγμα λεμονιού για πιο έντονο άρωμα.
Βάζουμε τον μικρό πάγο στο μπλέντερ και τον πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σαν χιόνι.
Προσθέτουμε τον πολτοποιημένο πάγο στο μείγμα του χυμού και του σιροπιού και ανακατεύουμε καλά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να σπάσετε τυχόν μεγαλύτερους κρυστάλλους πάγου.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Κατά διαστήματα, βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σπάσουν οι κρύσταλλοι
πάγου και να αποφευχθεί η δημιουργία μεγάλων παγοκρυστάλλων.