Συστατικά:

Αυγά – 3 τεμ.
Ζάχαρη – 1 ποτήρι, όγκος 200 g
Γάλα – 200 ml
Φυτικό λάδι – 100 ml
Βανιλίνη – μια πρέζα
Αλεύρι – 350-400 γρ.
Μπεικιν – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Κακάο – 2 κουταλιές της σούπας (ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό)
Σοκολάτα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρωστε ελαφρά ένα ταψί (κατά προτίμηση στρογγυλό ή μακρόστενο).
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα ή μίξερ.
Προσθέστε το φυτικό λάδι, το γάλα και τη βανιλίνη στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις 2 κουταλιές της σούπας κακάο με τις 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπεικιν. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα των υγρών υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη σε διαφορετικά μπολ. Στο ένα μέρος, προσθέστε την κρεμα κακάο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε μια σοκολατένια ζύμη. Το άλλο μέρος θα παραμείνει στην αρχική του μορφή (ανοιχτόχρωμο).

Ρίξτε στο βουτωρωμενο ταψί την απλή και τη σοκολατένια ζύμη, δημιουργώντας ένα σχέδιο της αρεσκείας σας (π.χ. μαρμπρέ). Μπορείτε επίσης να
ρίξετε πρώτα όλη την απλή ζύμη και μετά από πάνω κουταλιές από τη σοκολατένια και με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσετε σχέδιο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 35 λεπτά. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη, τρυπήστε το κέντρο της πίτας με ένα ξύλινο σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρό, η πίτα είναι έτοιμη.
Αφήστε το κεικ να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίστε την με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Καλή απόλαυση! Τι λες για την επόμενη γλυκιά δημιουργία;