Δίχρωμο Σιροπιαστό παντεσπάνι

Συστατικά

1 Παντεσπανι

5 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2,5 κουταλιές αλεύρι
70g τριμμένη σοκολάτα
200 γραμμάρια καρύδια

2. Παντεσπάνι
5 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2,5 κουταλιές αλεύρι

Σιρόπι
750 γραμμάρια ζάχαρης
800ml νερό
1 λεμόνι

Παρασκευή

Για το πρώτο παντεσπάνι, χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα άλλα συστατικά στη σειρά και ανακατέψτε τα πάντα για να τα συνδυάσετε. Βουτυρώστε και πασπαλίζουμε αλεύρι το ταψί (ταψί είναι 22 × 37), στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε στους 200C για περίπου 10 λεπτά, για να ψηθεί λίγο.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για το δεύτερο μέρος της ζύμης, προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνδυάστε τα όλα. Ρίχνουμε πάνω από τη μισή ψημένη ζύμη και ψήνουμε το κέικ. Φτιάψτε το σιρόπι από τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι κομμένο σε φέτες (όχι πολύ λεπτά).
Ρίχνουμε ζεστό σιρόπι πάνω από ζεστό κέικ. Πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια.

Καλή Επιτυχία 

Πηγή: http://www.lifestylerecepteka.info/