Αυτή η συνταγή για δίχρωμο ρεβανί συνδυάζει δύο κλασικά σιροπιαστά γλυκά, το ρεβανί και το παντεσπάνι, σε ένα εντυπωσιακό και νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

Για τη βάση:

6 αυγά χωριστά
6 κ.σ. φρυγανιά
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν
1 φλυντζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο
1 κ.γλ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Βάση:

Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε το κονιάκ, το μπέικιν, το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε την απαλά στο μείγμα με τους κρόκους.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να κανει λίγη κρούστα.

Παντεσπάνι:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
Απλώστε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση.
Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το παντεσπάνι.

Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Σερβίρισμα:

Περιχύστε το κρύο σιρόπι πάνω από το χλιαρό ρεβανί.
Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.
Προαιρετικά, μπορείτε να συνοδεύσετε το ρεβανί με παγωτό καϊμάκι.

H συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα που θα σας ταξιδέψουν: Λουκούμι και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη…της Αργυρώς