Αυτή η συνταγή για κρέμα με ζελέ είναι ιδανική για δροσερές καλοκαιρινές μέρες. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και εντυπωσιακή στους καλεσμένους σας.
Υλικά:
Για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
9 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Λίγο ροδόνερο
9 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαστίχα (προαιρετικά)
1 κουτί έτοιμη καστανή κρέμα (προαιρετικά)
Για τα μπισκότα:
200 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ
Για το ζελέ:
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας γεύσης
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και τη μαστίχα (αν την χρησιμοποιείτε). Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το ροδόνερο. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα πυρέξ, απλώστε μια στρώση μπισκότων σαβουαγιάρ. Ρίξτε από πάνω την κρέμα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Για το ζελε
Διαλύστε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει ελαφρώς, αλλά όχι να πήξει.
Ρίξτε το ζελέ πάνω από την κρέμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει και το
ζελέ.
Κόψτε την κρέμα με ζελέ σε κομμάτια και σερβίρετε δροσερή.
H συνταγή είναι της κας Ειρήνη Μιχαήλ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπισκοτογλυκό με στρώσεις ζελέ και κρέμα
Συστατικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
Για την κρεμα
Γάλα – 4½ ποτήρια του νερού
Αλεύρι – 6 κοφτές κουταλιές σούπας
Κόρν Φλάουρ – 4 κοφτές κουταλιές σούπας
Ζάχαρη – 1½ ποτήρι του νερού
Αυγά – 6 κρόκους
Βανίλια – 1 φακελάκι σε σκόνη
Βούτυρο – 1 κουταλιές γλυκού
Κρέμα γάλακτος – ½ κουτί
2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα (π.χ. φρουί ζελέ Γιώτης – διπλό οικογενειακό μέγεθος)
♨️Τρόπος παρασκευής:
Ζεσταίνετε τα 3½ ποτήρια από το γάλα.
Βάζετε μέσα στο μπολ του μίξερ (με συρμάτινο αναδευτήρα) τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζετε το μίξερ σε αργή ταχύτητα και προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα (κρύο).
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και αφήνετε το μείγμα να χτυπηθεί 1′.
Μετά προσθέτετε το ζεστό γάλα λίγο λίγο και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα (σε 2′-3′) το αδειάζετε σε κατσαρόλα και το ανακατεύετε πάνω σε νερό που βράζει (μπεν μαρί) έως ότου πήξει.
Προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχετε χτυπήσει σε σαντιγί.
Ανακατεύετε τα υλικά ελαφρά μέχρι να ενωθούν.
Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος.
Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ.
Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε και τριμμένο μπισκότο απο πάνω
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Υ.Γ Μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα αυτή με 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ, 3 κουταλιές της σούπας λικέρ του καφέ ή να ενσωματώσετε 150 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη.
Καλή Απόλαυση