Μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά

800 ml. γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
30 γρ. βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού
225 γρ. Μπισκότα πτι μπερ
50 γρ. Μπισκότα σαβουαγιάρ
Σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε.

Σε μια μακρόστενη φόρμα 10Χ20 βάζουμε διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας.

Βάζουμε μία στρώση μπισκότα και πάλι κρέμα από πάνω. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τελείωμα βάζουμε μπισκότα σαβουαγιάρ καλύπτουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε μια πιατέλα αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με κακάο.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και απολαμβάνουμε!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπάρες Κρέμας Πορτοκαλιού στον φούρνο
Επόμενο άρθροΕύκολο Κέικ με κρανμπερυ και σταφίδες