Πολίτικο Θεσσαλονίκης

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι, χοντρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
280 γρ. Γάλα, πλήρες

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη

Για την κρέμα
1L γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρης
120 γρ αλεύρι
4 αυγά
40 γρ. βούτυρο
βανίλια

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βήμα 1
Ετοιμάστε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει και μόλις
αρχίσει να βράζει περιμένετε 3 ακόμη λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το σιμιγδάλι, το μπεικιν, τη ζάχαρη και τη
μαστίχα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα και τη σόδα. Συνδυάστε τα πάντα μαζί και ανακατέψτε καλά.
Θα καταλήξετε με ένα άκαμπτο μείγμα. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά
ανάλογα με το φούρνο σου.

Βήμα 3
Ενώ το κέικ είναι ζεστό, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω και αφήστε το να μουλιάσει όλα (περίπου δύο ώρες).

Βήμα 4
Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, ετοιμάστε την κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε
ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Θα καταλήξετε με μια παχιά πάστα. Ρίχνουμε λίγο γάλα στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα. Συνεχίστε να προσθέτετε λίγο γάλα στο μπολ και όταν δεν έχει μείνει άλλο γάλα, επιστρέψτε τα πάντα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά έως ότου η κρέμα πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά για να λιώσει και να
ενσωματωθεί.

Βήμα 5
Απλώστε την κρέμα πάνω από το κέικ σιμιγδάλι και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα. Σερβίρετε με λίγο πασπαλισμένη σκόνη κανέλας.

ΠΗΓΗ: http://greekfoodalchemist.com/

Προηγούμενο άρθροΠατάτες πουρέ με τυρί και μπεικον – Γεύμα που δεν μπορεί να αποτύχει :)
Επόμενο άρθροΣτήθος κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος και λαχανικά