Ρολάκια τυριού 

Υλικά

550 γρ αλεύρι
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 κουτ αλάτι
1 κουτ ζάχαρη
2 αυγα
250 ml. γάλα
100 ml. λάδι

Για τη γέμιση:
200 γρ τυρί
1 αυγό
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ξερή μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά, το λάδι και το γάλα, που πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό.
2. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
3. Σύμφωνα με τη συνταγή, η ζύμη χωρίζεται σε 18 ίσες μπάλες. Έκανα όμως κάτι άλλο. Ζύγισα τη ζύμη μου και τη χώρισα στα 22. Εκανα 46 γρ την μπαλα.

4. Ανοιγουμε κάθε μπαλίτσα μακρόστενη και κάνουμε τομές στο τέλος.


5. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Βάλτε τα τελειωμένα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροAυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα