Κέικ με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

Κρέμα

600 ml γάλα
3 κ.σ κορν φλάουερ
3 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κακάο σε σκόνη

Παντεσπάνι

1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
5 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ φυτικό λάδι
5 κ.σ γάλα
5 κ.σ αλεύρι κοσκινισμένο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
120 ml κρύο γάλα
50 γρ.καρύδα
1 φακελάκι bueno

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το κορν φλάουερ και το κακάο.Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.Την αδειάζουμε σ ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Χτυπάμε το αυγό με το σύρμα ρίχνοντας πρώτα το αλάτι ,τη ζάχαρη,τη βανίλια μέχρι ν ασπρίσει.Προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Το αδειάζουμε σένα μέτριο αλευρωμένο και βουτυρωμένο πυρέξ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C για 15 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.Την ρίχνουμε στο μπολ με την άλλη κρέμα και ανακατεύουμε με το μίξερ καλά.

Βγάζουμε το παντεσπάνι απ το φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το περιχύνουμε με το γάλα.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι να πάει παντού.Πασπαλίζουμε με την καρύδα και στολίζουμε με bueno.
Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο και έπειτα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικα Μπιφτέκια με πατάτες
Επόμενο άρθροΚέικ με 3 Γάλατα (Tres Leches)