Φρουτώδες γλυκό του καλοκαιριού

Συστατικά:

250 ml. χυμός κεράσι
100 γρ. μπισκότα τιραμισού (μπισκότα)

1 λίτρο. γάλα
2 πουτίγκες βανίλιας Γιώτης συνολικά 80 γρ.
5 κουταλιές ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο

500 ml. νερό
250 γρ. κεράσια
5 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας άμυλο

Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ 15 χ 20 εκατοστών στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει μέσα σε χυμό κεράσι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη βανίλια πουτίγκας Γιώτης τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα στην αδειάζουμε και την στρώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ και το τοποθετούμε το πυρεξ στο ψυγείο.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τα κεράσια,

την ζάχαρη το κορν φλαουρ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια βάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το αδειάζουμε πάνω από την κρέμα

τοποθετούμε το πυρέξ πάλι στο ψυγείο και όταν το βγάλουν είναι έτοιμο να σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία