Τούρτα Σοκολάτας

Ασπράδια – 10 τεμ.
καρύδια – 400 g αλεσμένα
ζάχαρη – 200 g

Γέμιση
κρέμα γάλακτος – 400 g
ζάχαρη – 100 g λεπτού κρυστάλλου
μαύρη σοκολάτα – 450 g για τήξη

Γκανας
μαύρη σοκολάτα – 200 g για τήξη
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
πράσινη καρύδα – ή αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Φούρνος – 180 βαθμούς. Φόρμα κέικ με δαχτυλίδι, καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και διάμετρο περίπου 24-26 εκ.

Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ σε θερμοκρασία δωματίου, αφρίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις. Μην τα χτυπάτε παρα πολύ, γιατί τα παντεσπανια θα γίνουν πολύ εύθραυστα, αφήστε το ασπράδι να χτυπηθεί απαλά, αλλά όχι υγρό. Πρέπει να πέφτει από τον αναδευτήρα αργά.
Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη, το ελέγχετε με τα δάχτυλά σας και αν υπάρχουν ακόμα κρύσταλλοι ανάμεσα σε δύο δάχτυλα, το γυρίζετε μία με δύο στροφές ακόμα, προσθέτετε τα αλεσμένα καρύδια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Η ζύμη ζυγίζεται σε μια ζυγαριά, χωρίζεται σε 4 ή 5 παντεσπανια, γενικά πέντε, και το καθένα χύνεται στη φόρμα, λειαίνεται.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 5 με 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε αμέσως και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί.
Τα παντεσπάνια σε αυτό το σημείο εξακολουθούν να είναι ελαφρώς κολλώδεις και μαλακοί, αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Γέμιση:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε ελαφρά για περίπου 5 με 7 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις. Η λιωμένη σοκολάτα προστίθεται σταδιακά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τακτοποιούμε το κέικ τοποθετώντας ένα από τα ταψιά σε μια κατάλληλη επίπεδη πλάκα κέικ, σκεπάζουμε με το 1/4 της κρέμας και σκεπάζουμε με τον επόμενο δίσκο και ούτω καθεξής μέχρι το τελευταίο. Το κέικ καλύπτεται με κρέμα από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Γκανας:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, προσθέστε τις κουταλιές λάδι για λάμψη. Αφαιρούμε και αδειάζουμε σε ένα μικρό κύκλο στη μέση του κέικ και αρχίζουμε να γέρνουμε ελαφρώς στο πλάι για να απλωθεί σωστά. Ακολουθεί νέα μερίδα σοκολάτας και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος της ποσότητας.
Μην χρησιμοποιείτε σπάτουλα για άλειμμα. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με χρωματιστή καρύδα, ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, προψημένα σε ταψί.
Κόβουμε σε στενά κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι, προβρέχουμε σε ζεστό νερό και στεγνώνουμε.

Καλό Αποτέλεσμα