ΥΛΙΚΑ :
Συστατικά για γέμισμα :
5 – 6 μήλα
1 κουταλιά κανέλα
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Συστατικά ζύμης :
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
150 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
Ανακατέψτε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά για τη ζύμη και ανακατέψτε, στο τέλος, ζυμώστε ελαφρά με το χέρι σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση: κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε λίγο σε μέτρια φωτιά.
Προετοιμάστε το ταψί: Βουτυρώστε το ταψί και πασπαλίστε με αλεύρι.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και χωρίστε τη σε δύο μέρη.
Απλώστε ένα μέρος στο ταψί με τα χέρια σας και ενώ κάνετε αυτό, τοποθετήστε την άλλη ζύμη στο ψυγείο.
Ρίχνετε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη. Στη συνέχεια απλώστε το δεύτερο μέρος της ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και μετά κόψτε τα σε λωρίδες. Απλώνετε σιγά-σιγά τις λωρίδες πάνω στη γέμιση, όπως στην εικόνα. Πασπαλίζετε με λίγο ζάχαρη στην κορυφή και το βάζετε να ψηθεί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα. Τα πρώτα 40 λεπτά καλυμμένο με χαρτί κουζίνας και μετά ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 20 λεπτά περίπου, ή ώσπου να πάρει ωραία χρώμα.