Συστατικά
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο μπισκότο (Digestive Παπαδοπούλου)
5 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
600 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί (συν έξτρα για γαρνιτούρα)
φρέσκες φράουλες (για γαρνιτούρα)
Οδηγίες
Βάλτε σε μία σακούλα τα μπισκότα και τρίψτε τα, μετά τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε το μείγμα στο κάτω μέρος μια φόρμας με αποσυρόμενες πλευρές 20-22 εκ. και το αφήνω στην άκρη.
Προσθέστε τις κατεψυγμένες φράουλες σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε τις φράουλες μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται.
Λιώνετε με ένα πιρούνι το μείγμα φράουλας μέχρι να μην παραμείνουν μεγάλα κομμάτια (μικρά είναι εντάξει) και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Χτυπήστε το τυρί κρέμας, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίξτε την κρέμα σαντιγί με μια λαστιχένια σπάτουλα μέσα στην κρέμα τυριού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Στρώστε το μίγμα cheesecake και τις κουταλιές του μείγματος φράουλας εν αλλαξ μέσα στην φόρμα πάνω από ττην βάση της κρούστας με μπισκότα.
Ισιώστε την κορυφή του cheesecake με την σπάτουλα και παγώστε το για 2-4 ώρες.
Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε και όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε με σαντιγί και φρέσκες φράουλες.
Credit to bunnys warm oven