Ζελέ ζαχαρωτά χωρίς ζελατίνη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για ζελέ ζαχαρωτά χωρίς ζελατίνη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά υλικά που έχετε οι περισσότεροι στο σπίτι και επιλέξτε μόνοι σας το άρωμα. Π.χ. αντί για 1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού προσθέστε 1,5 ποτήρι οποιονδήποτε άλλο χυμό.

Υλικά: φόρμα 24×20

– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι πυκνότητα (άμυλο καλαμποκιού / άμυλο)
– 1,5 φλιτζάνια νερό
– 1,5 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

– καρύδα για πασπάλισμα

(κύπελλο = 200 ml)

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μετά από λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε λίγο προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα  μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει για να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο

Μαγειρεύουμε ανακατευοντας περίπου 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίζει να ξεχωρίζει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας ενώ ανακατεύουμε. Τελικά θα πρέπει να είναι λαστιχωτό

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (20χ24 εκ) που πρώτα έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος το ισιώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και πάνω σε αυτό βγάζουμε το μείγμα πορτοκάλι αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος

και αρχίζουμε να το κόβουμε σε κυβάκια κι αυτά τα περνάμε μέσα από ένα μπολ καρύδα περιμένεις είναι έτοιμα

Καλη Ορεξη