Υλικά
(για περίπου 20-25 τυροπιτάκια):
1,5 γιαούρτι στραγγιστό (π.χ. 200 γραμ.)
1,5 κεσεδάκι από το γιαούρτι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
Πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
100 γραμ. ανθότυρο
150 γραμ. φέτα τριμμένη
1,5 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 350 γραμ.)
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, τα αυγά και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε την γραβιέρα, τον ανθότυρο και τη φέτα.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, την ανοίγουμε σε μικρή πίτα και βάζουμε από μέσα λίγη από τη γέμιση. Κλείνουμε καλά και πλάθουμε σε μπαλάκι.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό σε ένα πιάτο. Αλλοιφουμε κάθε τυροπιτακι μ αυγό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου