Η συνταγή πρωινού του αγρότη

Συστατικά
3 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάικια και λευκά κρεμμύδια 
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πιπεριές
Αλάτι για την γεύση
1-2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

1 Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένου νερού για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Στραγγίστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Κόψτε σε τετράγωνα 2 εκ και αφήνω στην άκρη.

2 Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές: Ζεσταίνετε 2 κσ σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αυξήστε τη φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2-3 ​​λεπτά.

3 Προσθέστε τις πατάτες και στη συνέχεια το ζαμπόν:  Σπρώξτε τα λαχανικά στο πλάι του τηγανιού, προσθέστε τις πατάτες και μια άλλη κούπα ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Ψήστε τις πατάτες για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Πασπαλίστε με το αλάτι καθώς μαγειρεύετε.

Προσθέστε το ζαμπόν στις πατάτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να θερμανθεί το ζαμπόν, 1-2 λεπτά.

4 Αναμίξτε όλα τα λαχανικά, τις πατάτες και το ζαμπόν μαζί και ανακατέψτε με το μαϊντανό. Προσθέστε τα αυγά, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν τα αυγά ανάμεσα στα λαχανικά και το ζαμπόν.

Μόλις τα αυγά αρχίσουν να σταθεροποιούνται, αφαιρέστε από τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως με κέτσαπ από πάνω.

Προηγούμενο άρθροΤσουμπλέκι Άρτας (Κεφτέδες με κρεμμύδια φούρνου)
Επόμενο άρθροΑνάμικτη κρεατόπιτα με γλυκό τραχανά και μπαχαρικά