Κεφτεδάκια σε λευκή Σάλτσα

Συστατικά

Advertisement

Κιμάς – 900 γρ
Τριμμένη φρυγανιά – 70 g
Ψιλοκομμένο μαϊντανό – 2 κουταλιές της σούπας
Αυγό – 1 τεμ
Αλεσμένο μπαχάρι – 1/2 κουτ
Μοσχοκάρυδο – 1/2 κουτ
Κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 50 g
Σκόνη σκόρδου – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – ½ κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο – 30 g
Αλεύρι – 5 κουταλιές της σούπας
Ζωμός βοείου κρέατος ή νερό – 700 ml
Κρέμα γάλακτος 23-30% – 100 ml
Μουστάρδα Ντιζόν – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι για γεύση

Πώς να φτιάξετε τα κεφτεδάκια

Προσθέστε ψίχουλα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδια, μπαχάρι και μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και αυγό στον κιμά. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Πλάθεται τα κεφτεδάκια περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Προθερμάνετε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά σε μέτρια.
Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Προθερμάνετε ένα τηγάνι, προσθέστε αλεύρι και σοτάρετε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεψτε με το αλεύρι
Προσθέστε αργά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέστε κρέμα γάλακτος, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς.
Προσθέστε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και σιγοβράστε στη σάλτσα για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με βραστές πατάτες , μακαρόνια ή με λαχανικά.

Advertisement

ΠΗΓΗ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement