Ζουμερά Τουλουμπάκια

Απαραίτητα προϊόντα:

Για το σιρόπι:
700 γρ.ζάχαρη
700ml νερό

Για τη ζύμη:
4 μεγάλα αυγά (ή 5 μικρά)
400 ml. νερό
100 ml. λάδι
2 κουτ ζάχαρη
πρέζα αλάτι
250 γρ αλεύρι

Για τηγάνισμα:
800 ml λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό
για να βράσουν, εφόσον αρχίζει να βράζει το αφήνουμε περίπου 6 με 7 λεπτά για να
δέσει το σιρόπι.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό
το λάδι το αλάτι ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου αρχίζει να βράζει στη συνέχεια
προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου σχεδόν
απορροφηθεί όλη η υγρασία σχηματιστεί μία μπάλα η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα

Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ και ξεκινάμε και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και
ζυμώνουμε με το χέρι όταν απορροφηθεί το πρώτο τότε προσθέτουμε και το δεύτερο και
ούτω καθεξής ζύμη, έως ότου πάρουμε μία ωραία ζύμη η οποία είναι αρκετά κολλώδης.
Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με το κατάλληλο μεταλλικό
αστεροειδής εξάρτημα .

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ξεκινάμε σιγά-σιγά να πιέζομαι τη
σακούλα και κόβουμε με ψαλίδι τις ζύμες σε μήκος περίπου τεσσάρων με πέντε εκατοστών
και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
Μεταφέρουμε αμέσως στο σιρόπι για 1-2 λεπτά και βάζουμε σε σουρωτήρι.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΒάρκες κολοκυθάκια με κιμά και κίτρινο τυρί στη φριτέζα!
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με ζύμη Σφολιάτας