Τουλουμπες οι αγαπημένες μας, είναι πιο ωραίες από όλες που έχουμε δοκιμάσει. Ζουμερές, ελαφρώς τραγανές στο εξωτερικό και λιώνει στο στόμα.
Είναι φανταστικές και ακαταμάχητες στην νοστιμιά

Συστατικά:

Σιρόπι:

800 ml νερού
1 κιλό ζάχαρη
3 φέτες λεμονιού

Ζύμη:

300 g αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
500 ml νερού
120 g ηλιελαίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 αυγά

βαθύ τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σιρόπι:

Βράστε το νερό και τη ζάχαρη.
Προσθέστε φέτες λεμονιού και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και μετά ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βράζουμε νερό, αλάτι και λάδι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα το αλεύρι. Επιστρέψτε στην φωτιά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξυλινη κουτάλα.


Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά στην ζύμη. Προσθέστε το επομενο αυγό μόνο όταν αναμιγνύεται καλά και απορροφάτε το πρωτο. Στην αρχή, η ζύμη δεν θα συνδεθεί, αλλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού, η ζύμη θα είναι όλο και πιο δεμένη.


Πρέπει να ανακατέψετε πολύ έως ότου όλα συνδυάζονται όμορφα και η ζύμη είναι συμπαγής.
Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει για 20 λεπτά.

Βάλτε μια μεγάλη σωλήνα σε σχήμα αστεριού (άνοιγμα πλάτους περίπου 1 cm) στη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Πιέστε τη ζύμη στο κρύο λάδι. Κόψτε τη ζύμη με λαδωμένο ψαλίδι.
Βυθίζετε συχνά το ψαλίδι στο λάδι. Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι έτσι ώστε τα μέρη να τηγανίζονται όμορφα. Μπορείτε να κάνετε τις τουλούμπες μικρότερα ή μεγαλύτερα, όπως θέλετε, αλλά
βεβαιωθείτε ότι έχουν περίπου το ίδιο μήκος.
Τηγανίζουμε σε λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι οι τουλουμπες να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό-καφέ χρώμα Θα γυρίσουν στο λάδι μερικές φορές μόνες τους και μετά θα τις γυρίσετε λίγο για να τις τηγανίσετε ομοιόμορφα.

Βγάλτε τα από το λάδι με ένα κουτάλι και αφήστε τα στην πετσέτα κουζίνας για δύο λεπτά, έτσι ώστε η πετσέτα να απορροφήσει την περίσσεια λαδιού.
Αφαιρέστε το τηγάνι με το λάδι από την φωτιά, αφήστε το λάδι να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια τηγανίστε τον επόμενο γύρο της υπόλοιπης ζύμης και πιέστε ξανά τη ζύμη στο κρύο λάδι.
Μουλιάστε τις τουλούμπες που είναι στην χαρτοπετσέτα σε κρύο σιρόπι

έως ότου ο δεύτερος γύρος είναι έτοιμος.
Τακτοποιήστε τις τουλουμπες σε ένα μεγάλο δίσκο / μπολ, ρίξτε το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Find More delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΑνάποδο Κέικ ροδάκινου με σιρόπι
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα…μια γλυκιά ανάμνηση της παιδικής ηλικίας