Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Υλικά

380 γρ αλεύρι
70 γρ κακάο αγλυκο
400 ml νερό χλιαρό
350 γρ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν
1 κγ σόδα
2 βανίλιες
15ml ξίδι
100 ml ελαιόλαδο
90 ml χυμό πορτοκάλι

Σιρόπι

400 ml νερό
180 γρ ζάχαρη

Γλάσο

250 γρ κουβερτούρα
3/4 κούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο (μπολ) βάζουμε το αλεύρι με το κακάο τις βανίλιες και το μπέικιν. Σε ένα άλλο δοχείο ( μπολ ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη το λάδι το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα άλλα που ρίξαμε μέσα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδαρτη. Τέλος στο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη σόδα να αφρισει και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί24-32 λαδομενο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο γλυκό μας.
Αφήνουμε λίγα λεπτά και σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.
Καλή επιτυχία!!! 

Credit to

Προηγούμενο άρθροΡύζι με Κρέας και Βασιλικό σε Χιονάτο Ρύζι…άλλη γεύση
Επόμενο άρθροΣαλάτα με παντζάρι και σπανάκι