Ζυμαρικά με τρία τυριά
Συστατικά
450gr πένες ολικής αλέσεως, μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά
4 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές της σούπας (110gr) ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο σε 6 και 2 κουταλιές της σούπας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 gr * γραβιέρα *, τριμμένη (περίπου 2 φλιτζάνια)
220 γρ Cheddar, τριμμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
110 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλάτι
4 μικρές ντομάτες
1 φλιτζάνι μείγμα τριμμένης φρυγανιάς*
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στραγγίστε καλά.
Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, αλλά μην το βράζετε.
Λιώστε 6 κουταλιές βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι.
Κατά το χτύπημα, προσθέστε το ζεστό γάλα και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρετε παχιά και λεία κρέμα.
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τα σε ένα πυρεξ.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και τακτοποιήστε από πάνω. Λιώνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο, και ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και πασπαλίζουμε από πάνω.
Ψήνετε για 30 έως 35 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα βράσει και τα μακαρόνια ροδίσουν από πάνω.
Μείγμα τριμμένης φρυγανιάς*
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΠΗΓΗ: cookingcollegechick.wordpress.com