Πάστα Φλώρα

Advertisement

Συστατικά:

200 γρ. Αλεύρι
125 γρ. Βούτυρο
80 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
1 αυγό
1 τριμμένη φλούδα λεμονιού
μια πρέζα αλάτι

όλα τα συστατικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. Μαρμελάδα πικρού πορτοκαλιού
50 γρ. Ψιλοκομμένα αμύγδαλα
5-6 ψιλοκομμένα μπισκότα amaretti ή αμύγδαλα ολόκληρα
26-30 μικρά μπισκότα amaretti
Ταψί 26 cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μειγμα.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ωραία ο μέχρι να πάρουμε μία ωραία μπισκοτενια ζύμη.

Στρώνουμε το ταψάκι με ένα χαρτί ψησίματος. Κόβουμε μια μικρη ποσότητα (1/4) απο την ζύμη μας και την υπόλοιπη την απλώνουμε πάνω στο ταψακι μας και την σηκωνουμε λίγο και στις πλευρές. Κάνουμε τρυπες με ένα πηρούνι στην ζύμη.

Advertisement

αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα με τη μαρμελάδα και καλύπτουμε βάση της ζύμης.

Από τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη την μοιράζουμε σε 10 μικρά κομμάτια. με κάθε κομμάτι πλαθουμε ένα κορδόνι στην διάμετρο του ταψιου μας και τα τοποθετουμε όπως βλέτετε στις φωτό


Μόλις τελειωσουμε τοποθετουμε τα cookies ή αμύγδαλα ενδιάμεσα


Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτα
Βγάζετε την παστα φλορα απο την φόρμα όταν έχει κρυώσει πλήρως.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement