Τούρτα Ταψιού ‼️
Υλικά για την βάση
•6 αυγά
•1 κούπα ζάχαρη
•4 κ.σ γάλα
•1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
•1 κούπα φαρίνα κόκκινη
•1 βανίλια
•1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
•2 1/2 κούπες νερό
•2 1/2 κούπες ζάχαρη
•4 κ.σ βούτυρο φρέσκο
•2 κ.σ χυμό λεμονιού
•λίγο ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την κρέμα
•2 1/2 ποτήρια γάλα φρέσκο
•3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•3 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Για το γαρνίρισμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με βούτυρο, τρούφα ή ότι άλλο θέλετε.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την βανίλια και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C στις αντιστάσεις.
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ενωθούν καλά, και περιχύνουμε το γλυκό μας πριν κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο μισό ποτήρι γάλα που κράτησα λιώνω το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτω στο γάλα που βράζει. Ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει. Ρίχνω την κρέμα επάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Φτιάχνω την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει, απλώνω επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζω με αμύγδαλα, τρούφα και είναι έτοιμο το γλυκό μας!
ΠΗΓΗ: Athina Te