Συστατικά:
➖Μαρούλι romaine ή μαρούλι iceberg
➖Κεράσι προαιρετικά
➖Λευκό ψωμί
➖Φιλέτο κοτόπουλου
➖Παρμεζάνα
⠀
Σάλτσα:
➖Φυτικό λάδι – 170 ml
➖Αυγό-1 τεμ.
➖Χυμό από μια φέτα λεμονιού
➖Αντζούγιες – 3 τεμ.
➖Μουστάρδα Ντιζόν – 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
➖Σάλτσα σόγιας – 1 κουταλιά της σούπας
➖Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Κόψτε το λευκό ψωμί σε μικρούς κύβους. Μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο με λίγο λάδι και μυρωδικά μέχρι να γίνουν τραγανά ή να τα τηγανίσετε σε λίγο λάδι.
Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές και ψήστε το στην σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάστε τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό. Προσθέστε σιγά-σιγά το φυτικό λάδι, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μαγιονέζα.
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες, τη μουστάρδα Ντιζόν, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη.
Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση αν χρειάζεται.
Κόψτε ή σπάστε το μαρούλι σε μπουκιές και βάλτε το σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε το ψητό κοτόπουλο, τα κρουτόν και, αν θέλετε, τα κεράσι κομμένα στη μέση. Περιχύστε με την σάλτσα του Καίσαρα και ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.