Σοκολατένια Τούρτα

Κέικ:

3 αυγά
14 g μπεικιν παουντερ
Τσίμπημα αλατιού
1 φακ βανίλιας
Μια κουταλιά της σούπας κακάο
7 κουταλιές λάδι
7 κουταλιές γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
7 κουταλιές της σούπας κόκκους ζάχαρης

Κρέμα Σαντιγί:
Ένα μικρό φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
3 κουταλιές της κρεμώδες τυρί
Αφού μαλακώσετε την κρέμα, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας λιωμένη σοκολάτα

Γλασσο:
200 ml κρέμα γαλακτός
80 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλια, αλατιού, λάδι, γάλα και χτυπάμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υγρό μείγμα, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, μπεικιν, κακάο και
ανακατεύουμε καλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το υγρό μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Βγάζουμε από το φούρνο και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα όλο το κεικ.

Σε μια κουπα ρίχνουμε μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ και μισή κουπα νερό και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το διάλυμα το καφέ πάνω από το κέικ.


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μιξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές τυρί κρέμα, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το κέικ και την ισώνουμε καλά.

Κάνουμε το γλασσο σοκολάτας, βάζουμε τη σοκολάτα στην ζεστή κρέμα γάλακτος, την ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος την στρώνουμε πάνω από την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι

Καλη Επιτυχία