Συστατικά

500 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια φρέσκο ​​ανθότυρο 
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ​​ψιλοκομμένο μέντα 
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο και επιπλέον για το βούρτσισμα
12 φύλλα για πίτα ξεπαγωμένα
Λευκοί ή μαύροι σπόροι σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Λιπάνετε (με ελαιόλαδο) ένα πυρεξ ή ένα ταψάκι 25X35 cm
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότιρο με ένα πιρούνι.
Προσθέστε την μέντα, και τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα τυριών μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδου. Ανακατέψτε καλά.
Βγάλτε προσεκτικά το πρώτο φύλλο  και  απλώστετο στο κάτω μέρος του τηγανιού. Αν είναι πάρα πολύ μεγάλο, μπορείτε να το κόψετε για να το ταιριάξετε. Βουρτσίστε το με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο πάνω από το πρώτο φύλλο και βούρτσιστε με ελαιόλαδο και συνεχίστε μέχρι να απλώσετε 6 φύλλα.
Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από το φύλλο, βεβαιώνοντας ότι είναι απλωμένο ομοιόμορφα.
Καλύψτε με 5-6 φύλλα επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία (βούρτσισμα με ελαιόλαδο). Βεβαιωθείτε ότι δεν θα σπάσετε τα τελικά 2-3 φύλλα.
Βουρτσίστε το πάνω φύλο με ελαιόλαδο. Κόψτε μόνο μέσα από στο φύλλο (όχι σε όλο κατω κατω).
Πασπαλίστε με σουσάμι, πεταξτε λίγο νερό από πάνω με τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 40 λεπτά. Σηκώστε ελαφρά την άκρη για να βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι ψημένη. Τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του φούρνου για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνεται να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβεται σε κομμάτια.
Φυλάσσετε στο ψυγείο. Μπορείτε να το ξαναζεστανετε ή μπορείτε να τη φάτε και σε θερμοκρασία δωματίου.