Κέικ Αχλαδιού

Συστατικά:

* 300 γρ αλεύρι που αυξάνεται self
* 200 γραμμάρια ζάχαρης 🍚
* 4 αυγά
* Ουσία βανίλιας
* 2 αχλάδια (ώριμα ή πράσινα)
* 75 cc γάλα
* 75 cc λάδι

Για τη σαντιγί με λεμόνι
1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Διαδικάσια

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί με λεμόνι: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει μαλακές κορφές. Προσθέτουμε σιγά –σιγά την άχνη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά περίπου. Προσθέστε το εκχυλίσμα της βανίλιας μαζί με το γάλα και το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ενσωματώστε το αλεύρι και ενώστε τα πάντα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια. Κόψτε ένα αχλάδι σε κύβους και ανακατέψτε.

Ρίξτε το παρασκεύασμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο καλούπι. Κόψτε το υπόλοιπο αχλάδι σε λεπτές φέτες και τακτοποιήστε τα στην κορυφή. Πάνω θα προσθέσουμε την επιπλέον ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά. Σε 180 ° βαθμούς. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι μαγειρεύεται ήδη όταν εισάγετε ένα μαχαίρι βγαίνει στεγνό. Αφήστε να κρυώσει και ξετυλίξτε.

Βάζουμε την σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε

ΚαλήΕπιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡεβανί…Με κρέμα.
Επόμενο άρθροΚουλούρια Παρμεζάνας…πιο εύκολα και πιο νόστιμα δεν υπάρχουν