Συστατικά

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 αυγά,
Ξύσμα φλούδα 1 λεμονιού,
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (110 ml),
10 γραμμάρια μπεικιν παουντερ ,
1 κουταλιά καφέ βανίλια,
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι: 200 ml).
Για το χτύπημα βανίλιας.
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Για το χτύπημα κακάου.
2 κουτάλια καφέ κακάου,
Ένα μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.
Για από πάνω.
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία συνταγής κέικ Ζέβρα
Πρώτον, για να προετοιμάσετε το μείγμα του κέικ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζεστό γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίξτε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ.
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σκόνης κακάου και το μπεικιν παουντερ στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κουτάλι σούπας αλεύρι στο δεύτερο μπολ και ανακατέψτε.
Πάρτε δύο μείγμα ένα είναι λευκό και το άλλο με κακάο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.

Τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί ή πυρέξ (26 cm).
Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας από κάθε μείγμα για να δημιουργήσετε τα στρώματα του μείγματος στο προετοιμασμένο ταψάκι.
Ξεκινήστε από τη μέση του ταψιού, πάρτε μια κουταλιά του κακάου και στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά λευκής ζύμης και επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
Ψήστε το κέικ του βουτύρου ζέβρας στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C έως ότου πάρει το κέικ ένα ωραίο χρώμα.
Αφού ελέγξετε το κέικ χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αφαιρέστε το κέικ από το ταψί.
Πασπαλίστε την άχνη και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com