Κέικ λεμονιού με το γιαούρτι

Συστατικά που χρειάζονται 

Για το κέικ:
8 φύλλα κρούστας
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ κουταλιού της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για το σιρόπι:
1 ξυλακι κανέλας
2 κουταλιές της σούπας λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Ξύσμα για γαρνιτούρα
φρέσκια ​​μέντα για γαρνίρισμα

Πώς να φτιάξετε το κέικ με λεμόνι και γιαούρτι

Για το κέικ:
Γεμίστε ένα ταψί μεγέθους 33 x 23 x 5 cm με φύλλα Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 ° C.


Αφαιρέστε από το φούρνο, Τριψτε τα ψημένα φύλλα με τα χέρια και αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το μπεικιν σε ένα μπολ. Χτυπάμε όλα μαζί καλά.
Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το τριμμένο φύλλο και ανακατέψτε.
Επικαλύψτε το εσωτερικό του ταψιού με βούτυρο. Προσθέστε το μείγμα του τριμμένου φύλλου,

και απλώστε το ομοιόμορφα, στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού στο κατσαρολάκι όπου έχετε το μίγμα νερού-ζάχαρης-κανέλας. Ανακατέψτε.
Ρίξτε το σιρόπι πάνω από χρησιμοποιώντας μια κουτάλα. Πιέστε ελαφρά και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί.


Αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με γιαούρτι. Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και μέντα.

ΠΗΓΗ: sodelicious.recipes

Προηγούμενο άρθροΧυλοπίτες με κρέας και λαχανικά
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό με σιμιγδάλι και ταχίνι