Υλικά:
Μήλα:
3 μήλα, τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Υπόλοιπο μείγμα:
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ελαφρύ λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για κέικ.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ την καστανή ζάχαρη με το λάδι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε μεσα στο μπολ με τα αυγα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο
να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά το βγάζουμε και σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου