Συστατικά
Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) Κακάο
220 gr Βούτυρο
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι Βουτυρόγαλα* (Ξινόγαλο)
2 ολόκληρα χτυπημένα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού Σόδα ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια
Για το Γλάσσο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
200 gr Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) Κακάο
6 κουταλιές της σούπας γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια
390 gr zάχαρη άχνη
Κατευθύνσεις
Σε ένα μπολ μίξης, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε μαζί.
Προσθέστε βραστό νερό, αφήστε το μίγμα να βράσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Ρίξτε το μείγμα από το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά για να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, Ρίξτε το βουτυρόγαλα(ξυνόγαλο) και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, τη σόδα ψησίματος και τη βανίλια. Ανακατέψτε το μείγμα βουτυρογάλακτος μέσα στο μείγμα βουτύρου / σοκολάτας. Ρίξτε όλο το μείγμα τώρα σε ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ενώ το κέικ ψήνεται, κάντε το γλάσσο. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε κακάο, ανακατέψτε για να συνδυάσετε, στη συνέχεια, σβήστε την φωτιά. Προσθέστε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σκόνη. Ανακατέψτε μαζί. Προσθέστε τα καρύδια, ανακατέψτε μαζί και ρίξτε τα πάνω από το ζεστό κέικ.
Κόψτε σε τετράγωνα, και καλή σας όρεξη
Credit to
* Πώς να φτιάξετε μόνοι σας βουτυρόγαλα ή αλλιώς Buttermilk.
