Συστατικά
10 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρης
90 γραμμάρια αλεύρι
200 γρ. Καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια και τους κρόκους ξεχωριστά. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να κάνουν λευκό αφρό, προσθέτουμε 100γρ ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια με ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία παχιά λευκή μάζα.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη μέχρι ένα μια παχιά ελαφριά μάζα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ασπράδια με τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Εισαγάγετε σταδιακά το αλεύρι, καλύτερα κοσκινισμένο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Κόψτε τα μισά από τα καρύδια με ένα μαχαίρι, και αλέστε τα άλλα μισά σε ένα μπλέντερ. Αναμιγνύουμε τα καρύδια με την μάζα των αυγών.
Σε ένα ταψί, 26 εκατοστά, λιπαίνω τις πλευρές με βούτυρο, καλύψτε το κάτω μέρος με
χαρτί ψησίματος.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά, ελέγξτε την
ετοιμότητα με οδοντογλυφίδα.
Καλή Απόλαυση