Κέικ με σταγόνες μήλου και μαρμελάδας πολύ μαλακό και πολύ νόστιμο
Χρησιμοποίησα το κεσεδάκι γιαουρτιού ως μεζούρα
Υλικά
3 αυγά
Ένα κεσεδακι γιαούρτι της αρεσκείας σας 125γρ, χρησιμοποίησα βερίκοκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
1 εσανς λεμονιού 2 ml
1 κεσεδακι ηλιέλαιο
1 κεσεδακι ζάχαρη
3 και 1/2 κεσεδάκια αλεύρι γ.ο.χ
2 μεγάλα μήλα
Δύο κουταλιές μαρμελάδα, έχω φράουλες ♥️
1 κσ βούτυρο για να αλείψετε το ταψί
Μια κουταλιά αλεύρι για να αλευρώσει το ταψί
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις αρωματικές ύλες, το λάδι και λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπεικιν,
ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα, διακοσμούμε το κέικ,ωπροσθέτουμε τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι του γλυκού όπως στη φωτογραφία
ψήνουμε για 1-30 λεπτά 😘💖
H συνταγή είναι της κας Le Meravigliose Ricette di Ana