Κέικ μους σοκολάτας
Συστατικά κέικ
3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ Βανίλια
Αλάτι (μικρή πρέζα)
1 κγ Λευκό ξύδι
150 γρ Ζάχαρη (ένα τέταρτο φλιτζάνι)
1 φλιτζάνι Ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι Αλεύρι (140 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι Ακατέργαστο κακάο (πικρό) (55 γραμμάρια)
1 κγ Σκόνη ψησίματος
Ποτίστε το με κρύο γάλα (ένα τέταρτο φλιτζάνι 180 ml)
Συστατικά μους
1 φλιτζάνι Σοκολάτα (180 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι κρέμα βανίλιας (150 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι Γάλα
Nutella για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Σοκολάτα (προαιρετικά)
Το φλιτζάνι που χρησιμοποιείται στη συνταγή έχει χωρητικότητα 250 ml
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, βανίλια, αλάτι, ξύδι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κακάο, μπεικιν μέσα στο υγρο μείγμα και ανακατευουμε μέχρι να
γίνει ένα λείο μείγμα.
Αδειάζουμε σε μία φόρμα (τσερκι) 24 εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε εάν είναι
έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
Με ένα κουταλί ποτίζουμε το κέικ με το ζεστο γάλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σκόνη βανίλιας (γκαρνί) και το γάλα και χτυπάμε σε σαντιγί.
Προσθέτουμε την σοκολάτα στην σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει η κρέμα.
Απλώνουμε την κρεμα πάνω στο κέικ ισιωνουμε και αφαιρουμε το τσέρκι.
Διακοσμούμε με νουτέλα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστική και τρούφα σοκολάτας γύρω γύρω
Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ