Κέικ ξηρών καρπών
Συστατικά
3 Αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
100 g σπορελαιο
150 g Σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
120 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα, καρύδια, φουντουκια
120 g ζάχαρη
Η τριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
1 κουτάλι ρούμι
Παρασκευή
Κέικ
1- Αρχίζουμε την προετοιμασία του κέικ προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 ° C και επενδύοντας ένα ταψί με ελάχιστη διάμετρο 18 cm έως το πολύ 24 cm με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος
Αφήστε το στην άκρη γιατί θα το χρειαζόμαστε αργότερα.
2- Λιώστε τη μαύρη Σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει. Κόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μπλεντερ και τρίβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
3- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών για να γίνουν μαρεγκα χρησιμοποιώντας το μιξερ.
4- Ρίξτε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα, τους κρόκους αυγού και το σπρελαιο σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
5- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού και ρούμι, ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως,
6- Συμπεριλάβετε το κτυπημένο ασπράδι αυγού, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
7- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήστε το κέικ στους 180 ° C για περίπου 35-40 λεπτά.
8- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και τριμμένη σοκολάτα
Καλή Επιτυχία