Τυροκούλουρα με παρμεζάνα

Συστατικά για 4 τυροκούλουρα:

300 g αλεύρι γ.ο.χ”
50 g μαλακού βουτύρου
10 g στιγμιαίας μαγιάς
2 αυγα
μια πρέζα αλάτι
80 γραμμάρια τριμμένο παρμεζάνα + 1 κουταλιά της σούπας για διακόσμηση
1/2 ποτήρι γάλα για τη ζύμη
1 ασπράδι αυγού για να βουρτσίζετε την επιφάνεια

Διαδικασία

Πρέπει πρώτα να βάλετε το αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα.
Στο κέντρο, βάλτε τα αυγά, το βούτυρο, τη μαγιά και το γάλα, το τελευταίο σιγά σιγά και ανακατέψτε πρώτα όλα τα συστατικά καλά με ένα πιρούνι και μετά βγάλτε την ζύμη σε αλευρομένο πάγκο και ζυμώστε με τα χέρια σας.
Τώρα χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και πλάθετε το καθένα σε ένα επιμήκη σχήμα, στη συνέχεια στρίψτε τα στον εαυτό τους και τοποθετήστε τα σε ένα τηγάνι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τέλος, βουρτσίστε τα με ασπράδι αυγού και τριμμένη παρμεζάνα, στη συνέχεια ψήστε τους στους 200 ° C για περίπου
20 λεπτά, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε!

Τυροκούλουρα με παρμεζάνα

Δείτε επίσης τη συνταγή βίντεο εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές σε σάλτσα Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΤούρτα λεμονιού…με βελούδινη σαντιγί