Κέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα
Υλικά
2 αυγα,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι λάδι,
1/2 φλιτζάνι γάλα,
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι,
1 φλούδα πορτοκαλιού (τριμμένη),
2 ποτήρια αλεύρι,
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ,
1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη,
Προσθέστε λάδι και γάλα και χτυπήστε ελαφρά,
Προσθέστε χυμό πορτοκάλι και φλούδες και χτυπήστε ελαφρά,
Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίστε το χτύπημα
Αφού προσθέσετε το μισό αλεύρι, προσθέστε το ταψί μαζί με το αλεύρι και κτυπήστε,
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ελέγξτε τη συνοχή της ζύμης, προσθέστε όσο χρειάζεται και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να φτάσει σε μια ομαλή σύσταση,
Αν δοκιμάσετε και δείτε έχει λιγότερη ζάχαρη, προσθέστε ζάχαρη και χτυπήστε,
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε,
Ρίχνουμε τη ζύμη κέικ στο καλούπι για κέικ με διάμετρο 21 cm και ψήνουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία