Γεια σας φίλοι, σήμερα ετοίμασα αυτό το πολύ μυρωδάτο και αφράτο κέικ με παπαρουνόσπορο, χυμό πορτοκαλιού και φουντούκια.
Υλικά:
3 αυγά μέγεθος m
1/3 κουπας ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε κι άλλη)
1 κουπα γιαούρτι
1/2 κουπα λάδι
4 κουταλιές της σούπας κοφτες παπαρουνόσπορου
Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι + τριμμένη φλούδα
2 1/2 κουπες αλεύρι
Μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, μετά προσθέτω το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ, μετά το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τους παπαρουνόσπορους και τέλος το αλεύρι.
Αφού έριξα το μείγμα σε μια προλαδωμένη φόρμα, πασπαλίζω από πάνω ψιλοκομμένα φουντούκια. Έψησα στους 170 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο ή μέχρι να βγει στεγνό ενα ξυλάκι.
Η Συνταγή είναι απο Marta S. Boyagjian
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kέικ Πορτοκαλιού με Σοκολάτα
Αυτό το Kέικ Πορτοκαλιού με Σοκολάτα είναι απλά κόλαση! Ζουμερό, αφράτο και αρωματικό. Γεμίστε το Σπιτι σας με απολαυστικά αρώματα και κεράστε από ένα κομμάτι
Υλικά 🛒
2 Φλιτζάνια Αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 Φλιτζάνι Ζάχαρη
250 γρ Μυζήθρα ή Ρικότα
2 Αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού esans βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο πορτοκάλι συν 2 κουταλιές της σούπας
1/4 φλιτζάνι μέλι
Γκανάζ σοκολάτας (προαιρετικό – βλέπε σημείωση)
175g Μαύρη Σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
Μέθοδος:
Κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Αλείφουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν πλήρως (μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι).
Το κουρκούτι θα είναι αρκετά πηχτό.
Ρίξτε με κουτάλι το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα, λειάνετε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να ομογενοποιηθεί και
ψήστε για 35-40 λεπτά ή έως ότου ένα ξυλάκι που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγαίνει καθαρό χωρίς ψίχουλα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσουμε σε σχάρα ψύξης.
για την γκαναζ
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων να πάρει σχεδόν βράση και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Απολαμβάνω! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κέικ μπορεί επίσης να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη αντί να καλυφθεί με τη γκανάζ.
H συνταγή είναι από την Lolly’s Kitchen