Κέικ Σοκολάτας με σάλτσα Καραμέλας
ΥΛΙΚΑ :
Για το κέικ :
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Σάλτσα Καραμέλας :
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζεστό συμπυκνωμένο γάλα
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για το κέικ :
Αρχικά, τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί 26 cm ή εναλλακτικά βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί, τινάζοντας το περιττό αλεύρι και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ, ρίξε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
Σε ένα διαφορετικό μπολ, προσθέστε τη σκόνη κακάου, ρίξτε βραστό νερό και ανακατέψτε καλά.
Στην συνέχεια, προσθέστε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και το γιαούρτι στο μίγμα κακάο. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά.
Αναμίξτε τις σταγόνες σοκολάτας με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάου, στη συνέχεια προσθέστε στο μίγμα και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ.
Ρίξτε τη σάλτσα καραμέλας στο κέικ ενώ η καραμέλα είναι ακόμα ζεστή.
Κάνοντας τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ζεστό γάλα.
Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάλτε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να έρθει σε βρασμό. Κατεβάστε το από τη φωτιά.