Κέικ Σοκολάτας

Ένα γρήγορο κέικ, μια ανάμνηση από την παιδική ηλικία της δεκαετίας του ’80, και όπως το θυμάμαι “Νεγρο Κεικ”, έτσι είναι γραμμένο στο σημειωματάριο με συνταγές από τη μαμά και τη γιαγιά “

Υλικά:

4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (από 200 ml.)
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​γάλα
3 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 βανίλια
1 φακ μπεικιν παουντερ

Για το γλάσο σοκολάτας
1 ποτηρι νερο
8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
3 κουταλιες της σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια
4 κουταλιες σουπας κακαο
1 κουταλια της σουπας μαργαρίνη (στο τέλος)

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγα, ζαχαρη, βανίλια μαζι. Προσθέτω το κακάο, γάλα, λαδι και χτυπάμε.
Τέλος προσθέτω αλευρι και μπεικιν παουντερ και χτυπάω. Αδειάστε το μείγμα στην φόρμα που θέλετε και ψήστε μέχρι να είναι έτοιμο σε ένα μέτριο φούρνο (ψήνω στους 180 βαθμούς μεταξύ 20-30 λεπτών και πριν από την αφαίρεση, ελέγξτε με την τεχνική της οδοντογλυφίδας εάν ειναι ετοιμο)

Γλάσο: Στο μισο ποτηρι νερο διαλυω την ζαχαρη το ανθος αραβοσιτου και το κακαο.
Το υπολοιπο νερο το βαζω σε ενα κατσαρολακι και μολις ζεσταθει προσθετω το διαλυμενο μιγμα κακαο. Ανακατευω καλα και μολις πηξει προσθετω το βιταμ.
Ξεφορμάρω το κέικ, περιχύνω με το γλάσο και σερβίρω αμέσως.
Προσωπικά, κάνω μια διπλή ή τριπλή δόση 😁 του γλασου 🙈
Και επειδή τα παιδιά το λατρεύουν πολύ, αυτό μόλις προετοιμάστηκε και δεν έχει απορροφηθεί καλά 

Να έχετε Χαμογελαστή μέρα 😃😃😃