Είναι τόσο απλό, νόστιμο και δροσερό, ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό απόγευμα. Το ντοματόρυζο είναι μια τέλεια λύση όταν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις και θες κάτι γρήγορο και υγιεινό. Πάμε να δούμε πώς το κάνω εγώ!
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη, ό,τι έχω στο ψυγείο), ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού ρύζι (εγώ χρησιμοποιώ συνήθως Καρολίνα ή Γλασέ)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
5 ποτήρια κρασιού νερό (περίπου 1 λίτρο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το τέλος
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά, αν θέλω πιο έντονη γεύση)
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε πιπεριά κόκκινη ή πράσινη δεν έχει σημασία.
Προσθέτουμε το ρύζι το τσιγαρίζουμε καλά καλά μαζί με τα λαχανικά.
Βάζουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένη αλάτι, πιπέρι, όποιος θέλει προσθέτει και ένα κύβο κνορ
Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες ξεφλωτισμένες και τριμμένες στο τρίφτη.
Ανακατεύουμε καλά καλά και προσθέτουμε 5 ποτήρια το κρασιού νερό αφήνουμε να βράσει και στο τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό
- Αν θέλετε το ντοματόρυζο να είναι πιο “κοκκινιστό”, μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας μαζί με τις φρέσκες ντομάτες.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο βασιλικό μαζί με τον μαϊντανό στο τέλος.
- Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με λίγη φέτα τριμμένη από πάνω.
Η Συνταγή είναι της κα Villi Pasxalia Dimitrova