Από τη Νανά Γκαμπουρά, executive chef ξενοδοχείου «Αθηνά» στα Σέρβια Κοζάνης
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας
500 γρ. γαριδες αποφλοιωμένες
1 κιλό μύδια φρέσκα μόνο την ψίχα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 στήμονες κρόκο Κοζάνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
μαυροσούσαμο
λιγο σησαμέλαιο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι.
- Συμπληρώνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μεπασμένη κατσαρόλα.
- Στο τηγάνι με τις πιπεριές ρίχνουμε τα μύδια και τις γαριδες να αχνιστούν ελαφρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι με τον κρόκο Κοζάνης.
- Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο το τηγάνι.